Skip to main content

Sinds ruim een jaar zijn Velmon Maintenance Piping & Construction, Velmon Service en Revisie en Stoxon Machines samen gevestigd op één locatie in Heemskerk. De drie bedrijven onderhouden innige banden en kunnen met hun dienstverleningen en machines industriële bedrijven in de regio (en daarbuiten) op diverse manieren bedienen.

Velmon MPC is de specialist in (RVS) leiding- en constructiewerk. Velmon Service en Revisie is vooral sterk in het reviseren, onderhouden en repareren van metaal- en houtbewerkingsmachines. En Stoxon Machines is leverancier van nieuwe en gebruikte metaalbewerkingsmachines.

Michael Versluis (links) en Bert van der Velden bij de hoofdingang van het bedrijfspand in Heemskerk.

Betere communicatie

Bert van der Velden is directeur/eigenaar van de twee Velmon-bedrijven, samen met Peter Schouten, die in 2017 is ingestapt mede-eigenaar. Michael Versluis is directeur/eigenaar van Stoxon Machines en fungeert tevens als technisch directeur van Velmon Service en Revisie. Hij is vorig jaar met deze twee bedrijven verhuisd van Uitgeest naar Heemskerk. Dat is een goede stap gebleken. Allereest is een mooie kostenbesparing gerealiseerd, omdat het pand in Heemskerk eigendom is. Maar wellicht nog belangrijker is dat de communicatie nu beter verloopt. “Overleg gaat veel makkelijker en beslissingen worden sneller genomen”, zeggen Van der Velden en Versluis.

Alle faciliteiten

In het bedrijfspand zijn alle faciliteiten aanwezig: kantoren, drie grote hallen voor de twee Velmon bedrijven en een eigen opslag/werkplaats voor Stoxon Machines. In totaal zijn hier zo’n 35 medewerkers actief, maar zij verrichten ook veel werkzaamheden op locatie bij klanten. Stoxon Machines heeft drie werknemers, Velmon Service en Revisie heeft meerdere medewerkers, voornamelijk storings- en onderhoudsmonteurs (elektrisch en mechanisch) voor verspanende machines. De meeste mensen (25) zijn in dienst van Velmon MPC. Dit zijn vooral constructiebankwerkers, lassers en monteurs. Ook beschikt dit bedrijf over een stukje engineering.

Stoxon Machines zorgt altijd voor een oplossing

Goed adviseren over de juiste machines, meedenken met de klant en speciale oplossingen bedenken. Dat zijn enkele sterke punten van Stoxon Machines. “Wij verkopen machines vanuit technisch oogpunt”, zegt Michael Versluis. “Daarbij denken we niet aan snel scoren, maar streven we naar langdurige relaties met onze klanten.”

En die langdurige relaties zijn er dan ook. Diverse metaalbewerkingsbedrijven waren al klant bij Stoxon, toen Versluis nog moest worden geboren. “Oude klanten zijn belangrijk voor ons. We leveren hen nog steeds heel veel onderdelen. En we verkopen hen natuurlijk ook nieuwe machines.”

Groot assortiment machines

Michael Versluis – van huis uit technicus – had altijd de wens om gebruikte machines te kunnen inkopen, repareren en reviseren en verkopen. Die wens ging in vervulling, toen hij in 2007 Stoxon kon overnemen. Hij kende dit bedrijf omdat hij er altijd de beveiligingskappen kocht, die Velmon gebruikt voor het reviseren van machines bij Defensie. Maar Stoxon was en is meer dan een handelaar in gebruikte machines. Het bedrijf vertegenwoordigt ook diverse machineproducenten en is daarmee leverancier van een groot assortiment draaibanken, freesmachines, kolomboormachines, vlak- en rondslijpmachines, hydraulische persen en bijvoorbeeld steekmachines. Daarnaast levert Stoxon ook het Italiaanse kwaliteitsmerk Repar2. Naast een groot assortiment standaard veiligheidssystemen voor vrijwel elke metaal- en houtbewerkingsmachine worden veel ‘custom build’ veiligheidskappen en schermen geleverd.

Servicegericht

Al met al is Stoxon niet alleen een machineleverancier, maar ook een arboveiligheidspecialist en een bedrijf dat zorgt voor onderhoud, service en revisie van metaalbewerkingsmachines, zowel verspanend als niet-verspanend. “We zijn een servicegericht bedrijf, onze service gaat heel ver”, aldus Versluis. “Dankzij onze technische kennis weten we waar we het over hebben. We kunnen een goed advies geven over de juiste machine, specifiek voor de toepassing van de klant. Meedenken met klanten, speciale oplossingen bedenken, dat is een kolfje naar onze hand. We zorgen voor speciale opties die de bediening vereenvoudigen of de productie van bepaalde producten beter maken. Daar bouwen we de machines zo nodig voor om.

Zo hebben we voor Fokker en TU Delft al eens een vlakslijpmachine omgebouwd tot een machine voor het zagen van keramische materialen. We zeggen nooit dat iets niet kan, maar zoeken altijd naar een oplossing.”
Daarbij is Stoxon ook sterk in de beveiliging van machines. Michael Versluis is veiligheidskundige. Hij kan de juiste beschermingskappen adviseren en monteren. Vaak gebeurt dat in samenwerking met Velmon Service en Revisie.

Bron : Metaalnieuws

Stoxon is niet alleen een machineleverancier, maar ook een arboveiligheid­specialist en een bedrijf dat zorgt voor onderhoud, service en revisie van metaal­bewerkings­machines, zowel verspanend als niet-verspanend.

Machines

Meer informatie

Toebehoren

Meer informatie

Voorraad

Meer informatie

Repar2

Meer informatie