Stoxon Machines B.V. is importeur en groothandel van metaalbewerkingmachines zoals draaibanken, freesmachines, kolomboormachines, vlak- en rondslijpmachines, hydraulische persen en bijvoorbeeld steekmachines. Stoxon Machines en Velmon Service & Revisie zijn samen met Velmon MPC, onderdeel van de Velmon Groep. Een perfecte match tussen drie gerenommeerde bedrijven die elkaar op alle fronten versterken.

De showroom van Stoxon vertegenwoordigd een wisselende voorraad metaalbewerkingmachines van diverse internationale merken. Om u een indruk te geven noemen wij er een aantal: De Tsjechische Pegas-Gonda zaagmachines, de stabiele draaibank STX Maxturn uit Taiwan, kolom- en tafelboormachines van Bimak en Ibarmia, Charles draaibanken, Bemato freesmachines en Proth slijpmachines. Neem een kijkje op de site voor het complete aanbod.

Stoxon is van oudsher de importeur van het welbekende Italiaanse kwaliteitsmerk Repar2 (spreek uit: Repardue). Naast een zeer groot assortiment “standaard” veiligheidssystemen voor vrijwel elke metaal en houtbewerkingmachine worden er veel “custom build” veiligheidskappen en schermen geleverd. Alle “standaard” Repar2 producten zijn bij Stoxon uit voorraad leverbaar.

Met diverse overnames van bedrijven heeft Stoxon een grote naamsbekendheid opgebouwd. De technische kennis en ervaring gaat meer dan 60 jaar terug in de tijd. Namen als Dietvorst, Hembrug, Strepar en Stokfleth vormen de tijdlijn van 1950 tot 2007, het moment dat Stoxon Machines B.V. door Dhr. M. Versluis werd opgericht. Deze kennis en ervaring sluit perfect aan op het feit dat Stoxon ook beschikt over een ruime voorraad machineonderdelen. Denk aan draaibankkoppelingen, tandwielen, lagers, spillen, koelwaterpompen etc. Dit alles voor alle merken nieuwe en oudere metaalbewerkingmachines.