Pegas 1200×1400 Herkules X

2-koloms halfautomatische bandzaag

  • Ø 1200 mm
  • 1200 x 1400 mm
Categorieën: ,

Beschrijving

Pegas 1200×1400 Herkules X

Zeer productieve halfautomatische hydraulisch bediende tweekoloms lintzaag. De zaag is ontworpen voor het zagen van materiaal in loodrechte sneden. Het wordt gebruikt in serieproductie en maakt door zijn robuuste constructie de verdeling mogelijk van een breed scala aan materiaalkwaliteiten, waaronder roestvrij staal en gereedschapsstaal, non-ferro en lichte metalen, zowel profielen als massieve halffabrikaten. Vanwege zijn robuuste constructie vindt het populariteit in industriële installaties.

Besturingssysteem van de Pegas 1200×1400 Herkules X:
De machine is uitgerust met een programmeerbare PLC SIEMENS SIMATIC S7-1200. De zaagbandaandrijving, armbeweging en feederbeweging worden volledig gecontroleerd en aangedreven door SIEMENS-technologie.
Kleuren touchscreen – HMI SIEMENS TP 700 COMFORT. maakt gemakkelijke communicatie met de machinebediener mogelijk. Het toont werktoestanden zoals bandsnelheid, snijstoevoer en toestanden van individuele werkbewegingen en informatie over snijprogramma’s.
Met de zaag kunt u met twee modi werken:
HALF-AUTOMATISCHE MODUS: De zaag snijdt onmiddellijk materiaal in halfautomatische modus. De operator gebruikt de zaagtoevoer om het te snijden werkstuk te manipuleren en het werkstuk nauwkeurig in de snijzone te verplaatsen. De beweging van de feeder wordt gerealiseerd door middel van handmatige knoppen of door middel van de GTO-functie. Na het starten van de GTO-functie komt de operator in de positie van de feeder, drukt op de START-knop en de feeder beweegt naar de ingevoerde positie
AUTOMATISCHE MODUS: de feeder voert de uitgesneden blanco in op basis van het opgegeven programma. De operator stelt het zaagprogramma in, de zaag voert deze programma’s vervolgens uit. De telefoniste kan 200 programma’s opslaan. Eén programma omvat een volledige snij-instelling: bandsnelheid, snij-invoerwaarde, automatische controle-instelling, snijbalk-hoogte-instelling, staaf-lengte-instelling, hoekwaarden en aantal sneden. De lengte en het aantal kunnen in 99 regels worden ingesteld, de zaag voert automatisch verschillende gespecificeerde lengtes in. Het besturingssysteem toont de haalbaarheid van de opgegeven hoeken door middel van een schets.
RZP-2 = Zoneregeling. Het systeem maakt het mogelijk om de optimale snijstoevoer en de snelheid van het zaagblad in 5 zones van het gesneden materiaal in te stellen, afhankelijk van de positie van het zaagblad. De gebruiker kan kiezen uit 2 instelstrategieën: DEFENSIVE instelling is geschikt voor het zagen van zeer harde materialen bij het gebruik van hardmetalen zaagbladen. Aan het begin en aan het einde van de snede wordt het snijvermogen verminderd. De OFFENSIVE-instelling ondersteunt krachtig stampen. Zowel het snijvermogen als de bandsnelheid worden aan het begin en het einde van het snijden verhoogd. Dit is een soortgelijk principe als de ARP-modus. Het voordeel is de mogelijkheid om de snelheid van het zaagblad te regelen.
ARP = Automatisch zaagbesturingssysteem afhankelijk van de snijweerstand van het materiaal of de botheid van het zaagblad.
Het systeem biedt twee basis ARP-modi: BIMETAL en CARBIDE
De BIMETAL-modus is geschikt voor het optimaliseren van de snijstoevoer bij het snijden van profielen (staal) met bimetaalstrips. Het zaagvermogen is hoger als het zaagblad de wanden van het profiel snijdt. Zodra de strip in de snede van vast materiaal komt, vermindert het systeem automatisch de snijtoevoer zodat de tandopeningen van de strip niet overstroomd worden en “undercutting” niet optreedt.
De CARBIDE-modus is geschikt voor het snijden van massieve dwarsdoorsneden van staven. Als het zaagblad overbelast is (bijv. Als het zaagblad versleten is), zal het regelsysteem de snijtoevoer verminderen. Reactie op veranderingen is aanzienlijk langzamer dan in BIMETAL-modus.
De regeling van de snijtoevoer wordt gerealiseerd door het besturingssysteem door middel van een servodriver, servomotor, kogelomloopspindel en voorgespannen moer op de zaagarm. Hierdoor wordt een zeer nauwkeurig snijvoer verkregen. De zaagmachinist voert de benodigde snijstoevoer (mm / minuut) in het programma in en de zaag stelt deze voeding exact in.
Het bedieningspaneel bevindt zich in het deksel van de spanrol. Het bedieningspaneel is uitgerust met een veiligheidsknop om de zaag te stoppen. Er is ook een snij-invoercontroller en andere knoppen voor het bedienen van accessoires.
RTO-functie (draaien aan) om automatisch de gewenste armrotatiepositie in te stellen

Constructie van de Pegas 1200×1400 Herkules X:
De zaag is structureel ontworpen om te voldoen aan de extreme stress in productieomstandigheden. De lintzaag heeft een robuuste constructie, die Herkules-modellen voorbestemd om hardmetalen zaagbladen te gebruiken.
De zaagarm met de kolommen dicht bij de klemschroef en de zaagband in de buurt van de kolommen minimaliseren trillingen en maken een maximaal zaagvermogen van de machine mogelijk.
De arm is een robuuste las en is ontworpen om de vereiste stijfheid en snijnauwkeurigheid te bieden.
De arm beweegt op twee kolommen met behulp van een vierrijige lineaire geleider met een hoog draagvermogen. Beweging van de zaagarm door middel van twee hydraulische cilinders.
Robuuste gietijzeren poelies hellen 25 graden ten opzichte van het snijvlak. Dankzij de helling van de arm wordt de draaiing van de riem verminderd en wordt de mogelijkheid bereikt om de riem dichter bij de minimale afstand van de lineaire geleiding op de kolommen te brengen. Deze opstelling elimineert trillingen en maakt een maximaal snijvermogen van de machine mogelijk.
De arm gebruikt een incrementele sensor om de positie van de arm boven het materiaal te evalueren. De bovenste werkpositie van de arm wordt automatisch door het besturingssysteem ingesteld na het invoeren van de afmetingen van het te snijden materiaal of na het indrukken van de knop.
Lagere positie door middel van een verstelbare stop op de plaats van bediening en een microschakelaar. Bij het bereiken van de onderste eindpositie keert de arm automatisch terug naar de ingevoerde bovenste positie.
Beweging van de kaken van de hoofdbankschroef langs twee rails van de lineaire geleiding door middel van een hydraulische cilinder. Eén kaak heeft een lange slag. De tweede kaak is stevig.
Een rollenbaan passeert de hele zaag en ondersteunt het halffabrikaat over de gehele lengte van de zaagsnede. De transportband bevat aangedreven rollen.

Standaarduitrusting van de Pegas 1200×1400 Herkules X:
Riemgeleider in geleiders met platen en geleidingslagers en op gietijzeren rollen.
De zaag heeft aan de aandrijfzijde een geleider gemonteerd op een vaste balk. Aan de spanzijde is de geleider gemonteerd op een schuifbalk.
Gordelgeleider verstelbaar over het gehele werkbereik. De beweging van de geleider hangt samen met de beweging van de bankschroef. Daarom is het niet nodig om de positie handmatig aan te passen.
De zaag is standaard uitgerust met hydraulische spanning van de zaagband – het zorgt ervoor dat op elk moment de ideale snijomstandigheden behouden blijven.
Automatische indicatie van de juiste spanning van het zaagblad.
De door een elektromotor aangedreven borstel zorgt voor een perfecte reiniging van het zaagblad.
Aandrijving van de zaagband via een planetaire versnellingsbak en een driefasige elektromotor met continue regeling van de zaagbandsnelheid door een frequentieomvormer.
Koelsysteem voor de snij-emulsie, geleid in de riemgeleiders en door middel van het flexibele LocLine-systeem direct in de snijgroef.
Robuuste basis met spaanreservoir en spaanuitwerper. De basis is aangepast voor het hanteren van de zaag met een kraan.
Microschakelaar voor het spannen van de zaagband en het openen van het poeliedeksel.
Besturing 24 V.
De machine is uitgerust met een hydraulische besturingseenheid die alle functies van de halfautomatische zaag regelt. Het duwt de arm in de snede, tilt de arm op en opent en sluit de bankschroef.

Basisuitrusting van de Pegas 1200×1400 Herkules X:
spaanuitwerper.
LED-balk voor verlichting van de werkruimte.
Zaagblad.
Een set gereedschappen voor routineonderhoud van de machine.
Gebruiksaanwijzing in elektronische vorm op cd.

Werkcyclus:
Na het starten klemt de machine de bankschroef vast, maakt een snede met de geselecteerde snelheid, sluit de microschakelaar in de onderste positie en brengt de arm naar de geselecteerde bovenste positie en opent de bankschroef. De operator verplaatst alleen het materiaal.

Bekijk voor meer technische informatie de bijlage.

Klik hier om deze machine op de website van de fabrikant Pegas-Gonda te bekijken.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle machines van Pegas-Gonda.