Kef

Enig resultaat

Kef

Vele jaren van productontwikkeling maakt dat KEF industrieslijpmachines markleider is in vele landen.Alle KEF-machines zijn CE-gemarkeerd. Dit merkteken is uw garantie dat uw machine is gebouwd volgens de wettelijke richtlijnen van de EU-commissie.

KEF Elektromotor Fabriek is opgericht door de H.M. Nielsen in november 1910 in een achtertuin in Vesterbro in Kopenhagen. Hij was de oudste zoon van de dorpssmidse en hielp zijn vader met de oven in de smidse. Daar heeft hij zijn eerste ideeën over kwaliteitswerk en de traditie van vakmanschap opgedaan. Zoals gezegd richtte hij in 1910 KEF Motor op. In 1955 stierf hij op 85-jarige leeftijd en liet hij het bedrijf na aan zijn zoon. In het jaar 1960, tijdens hun 50-jarig jubileum had KEF een jaarlijkse productie van 25.000 eenheden. Een paar jaar later kocht de Elektromotorfabriek Trige Titan het bedrijf. in 1965 verhuisde Trige Titan zijn gehele productie naar zijn Aalborg-divisie, waar de productie tot 1979 doorging. Eind jaren zeventig werden alle activiteiten gesloten in Aalborg en gecombineerd in Odense. Vanaf hier ging KEF door met de productie van de bekende slijpmachines tot 1988, toen Scantool het bedrijf overnam.
Scantool werd opgericht in 1980 en is tegenwoordig een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van slijpmachines. Daarnaast was Scantool het eerste bedrijf ter wereld dat de seriële productie van moderne industriële bandslijpmachines startte.

 • KEF Bandschuurmachine BSH 20-75

  Hoge kwaliteit bandschuurmachine

  • Capaciteit Ø 6 mm - Ø 100mm
  • 5 jaar garantie op de motor
   
  Meer informatie